El grup del PSC de Sant Pere demana la dimissió de l'alcalde

El principal grup de la oposició, el PSC, demana la dimissió de l'alcalde davant el seguit de fets succeits dins de l'equip de govern els últims mesos. Us presentem el manifest íntegre:


MEA CULPA, Senyor Alcalde

És curiosa la capacitat que, sovint, tenen algunes persones per exhimir-se de  responsabilitat i culpar als altres dels perjudicis provocats per un mateix. I la política, vés per on, no n’és l’excepció, sino tot el contrari. N’hem estat testimonis darrerament a nivell de país, on als centres de decisió política i empresarial d’alt voltatge, es culpa al temporal –més concretament, a la neu- de la falta de subministrament elèctric a tants i tants abonats, alegant causes de força major. Darrera aquests arguments només s’hi veu un intent d’evitar, a tota costa, entonar el mea culpa d’aquells governants que, al majoritari entendre de la societat, podien preveure -i obligar- a les companyies subministradores (encara més responsables) a disposar  d’unes instal.lacions estables i fiables, directament proporcionals al que ens obliguen a pagar pel servei.

Per desgràcia, aquesta manca de voluntat d’entonar el mea culpa, és trista i marcadament característica igualment en l’àmbit de la política del nostre municipi i, més específicament, en l’equip de govern de Sant Pere Pescador, que fa mesos que viu el seu particular temporal –o calvari?-polític. Remetent-nos a les seves darreres declaracions, la sensació és que tothom n’és culpable exceptuant-ne els mateixos integrants.

Segons l’article dels tres membres de l’equip de govern (van començar la legislatura amb cinc!), l’oposició pretén, a partir d’ara, “bloquejar sistemàticament l’acció de govern quan  convingui amb finalitas electoralistes i partidistes” i que l’opisició s’alia juntament amb una regidora no adscrita per ocupar un “nou espai en la política municipal  que les urnes no els hi ha donat”.

Ara nosaltres ens preguntem: demanar conjuntament amb la resta de regidors de l’oposició (naturalment, també la regidora no adscrita) el retorn al ple d’aquelles competències que al seu dia li foren arrebassades per la majoria abosulta (que ja no tenen), és en sí mateix un bloqueig sistemàtic de l’acció de govern o, senzillament, un acte de responsabilitat? Nosaltres tenim el deure polític d’afrontar els reptes generats per aquesta nova situació, és per això que intentem afrontar, amb moderació i responsabilitat, la nova tesitura política municipal, sorgida de les desavinences generades pel propi equip de govern. Simplement,  el que s’intenta és donar una resposta realista i coherent al nou marc creat per la falta d’unitat de l’equip de govern. S’han preguntat quins han estat els detonants d’aquesta nova situació, més enllà de la deslleialtat, les calúmnies, difamacions, llops amb pell de xai i polítiques de desgast, d’algun dels seus membres? El nostre parer més sincer, és que no. Senzillament, sembla que tot això no vagi amb ells, que hi ha mena de tel que invalida tota possibilitat de veure-hi clar, senyors regidors de l’equip de govern: de veritat que no és possible entreguardar un mínim de responsabilitat en la desfeta del seu equip i l’estrepitós fracàs del seu projecte polític?

Hem de ser francs: ja n’hi ha prou de sermons, discursos mediocres, politiquetjos i estratègies de desgast! Almenys per nosaltres, que en tot moment, hem intentat fer una oposició justa i responsable, moderada en les seves consideracions i tolerant amb els errors, que són diversos i ja venen de lluny.

L’Alcalde, com a màxima autoritat, en tot moment, és el primer responsable de la situació interna dels membres que comformen el seu equip i, pel bé del nostre poble, aquest no n’ha de ser l’excepció. No ens és gens grat recordar-li que durant aquests tres anys de legislatura, l’equip de govern que l’Alcalde liderava ha sofert tres dimissions,  a banda de cinc renúncies per ocupar-ne les vacants. S’han preguntat l’Alcalde i els dos regidors que li fan costat, el per què de tot plegat? Només els regidors dimisionaris i els que han renunciat a ocupar el càrrec són els únics responsables del desastre i l’agonia de l’actual equip de govern?

Als regidors que formem el ple municipal ens han arribat contrastades informacions sobre el principal motiu de les tres dimissions: discrepàncies directes amb la manera de fer de l’Alcalde i voluntat extrema del Senyor Martí a aferrar-se al càrrec -sense ni plantejar-se la dimissió- o -ja només per dignitat política- oferir-se a una qüestió de confiança, tal i com els dimisionaris li varen sol·licitar reiteradament. En síntesi: si l’Alcalde hagués plegat quan tocava, no hauríem de lamentar cap dimissió ni, per descomptat, l’actual situació.

És probable que algú pensi en que, arribats a aquest punt, seria ineludible per nosaltres liderar un procés de moció de censura; certament, tenim la possibilitat i la força política per fer-ho, però, i la força moral? I els centenars de persones que NO ens van votar i que van conformar la majoria absoluta? Senyors, el PSC és respectuós amb les urnes, amb la democràcia, entesa des de la sinceritat i la proximitat dels ciutadans; la gran majoria de santperencs que en el seu moment van escollir l’opció política guanyadora, en absolut són responsables del desordre i la improvització, sinó tot el contrari, són hostatges involuntaris del seu vot i, en cap cas, han de ser víctimes de l’oportunisme polític, almenys així ho entén el principal grup de l’oposició.

Més sovint del que voldríem, cal fer una reflexió sincera, tot analitzant les situacions adverses que se’ns presenten, per més que ens costi acceptar-ne les conseqüències. En aquest sentit, nosaltres ens preguntem: és un govern en minoria el que demanava el poble? És aquesta amalgama de despropòsits el que convé més a la vida municipal? Com es pot avançar cap una eficiència de gestió municipal, si els màxims responsables en tasques de govern són incapaços de regir i liderar el seu propi grup, absosultament descohesionat? Per tot això, el principal partit de l’oposició (PSC) no acaba d’entendre el motiu de les darreres declaracions públiques a la prensa. És per desacreditar a la resta de regidors que no comparteixen les mateixes idees que l’equip de govern? Aquesta és la fermesa reclamada? No responsabilitzar-se de res i cercar culpables imaginaris i maquinacions abstractes? Sincerament, no ho sabem, però si que creiem que,  obviar manifestament la situació creada, com si la cosa no anés amb ells, no és un acte de responsabilitat, sino de desesperació i egoïsme. La situació, res més lluny que trágica, reclama a crits entonar un mea culpa personalitzat, encara que costi, en la dimissió del Senyor Alcalde.


Copyright 2006 - 2011 · SantPerePescador.com · Emporda Disseny Web · Avís Legal · Anuncia't · Contacte
SantPerePescador.cat no te cap vinculació amb l'Ajuntament de Sant Pere Pescador