L’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador reclama la modificació del Catàleg del Paisatge

Els càmpings són la fórmula turística que respecta millor el medi ambient

Sant Pere Pescador, octubre de 2010. El Catàleg del Paisatge de les Comarques Gironines ha fet palès, una vegada més, una de les contradiccions que l’Administració arrossega des de l’any 2005. És a dir, la defensa d’un turisme de qualitat i respectuós amb el medi ambient i l’atac reiterat als càmpings que són precisament qui compleixen els requisits de qualitat.

La publicació del Catàleg del Paisatge de les Comarques Gironines ataca en concret un dels càmpings de l’Associació, l’Aquarius, a qui reclamen unes mesures desproporcionades basades en una situació urbanística que no és la real. Des de l’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, el seu portaveu Àlex Trias, vol manifestar la seva perplexitat davant aquesta incoherència administrativa i dóna tot el suport al càmping Aquarius. “Si es vol ser competitiu a Europa, el que necessitem és eliminar traves burocràtiques i afavorir una forma de turisme compatible amb el creixement econòmic i el medi ambient”, afirma Trias.

Cal destacar que els objectius de qualitat paisagística parlen de assentaments urbans, mentre que els càmpings no són urbanitzacions. Tampoc estan a l’entrada de nuclis urbans ni tenen infraestructures que malmetin el paisatge. Per la seva part, el càmping Aquarius respecta la façana marítima, tal com s’especifica en el Catàleg i, ha fet cesssió de tot el front litoral.

Un model que lluita en contra de l’especulació urbanística i fa front a la crisi

Els càmpings són recintes turístics que competeixen amb hotels i hostals per atreure visitants al nostre país. Mentre que els complexos hotelers han castigat la costa catalana, els càmpings han esdevingut un model econòmic que ha ajudat a prevenir l’especulació immobiliària.

L’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador es caracteritzen pel seu baix impacte visual, així com també per les iniciatives pioneres en el respecte al medi ambient. La temporada 2010 ha acabat amb uns resultats esperançadors en època de crisi. “Podem dir que els càmpings de l’Associació de Sant Pere Pescador ha sobreviscut a la crisi amb un increment en estàncies d’entre un 1 i un 3% respecte l’any anterior”, comenta el portaveu de l’Associació.

La compatibilitat entre el medi ambient i el creixament econòmic

L’Associació de Càmpings de Sant Pere pescador, a més de ser una de les tres ofertes turístiques més valorades a nivell europeu per la seva qualitat, representa un impuls per al creixement econòmic de la comarca, ja que són el principal motor de l’economia local i generen el 41,4% del PIB municipal. L’any passat l’aportació directa i indirecta dels càmpings va superar els 14,9 milions d’euros.

Tot aquest creixement ha fet possible que els càmpings siguin un referent a nivell europeu, també en matèria medioambiental, ja que han estat pioners en la introducció de mesures per protegir l’entorn. Com a resultat, s’ha aconseguit una fidelitat creixent entre els turistes, -sobretot alemanys i holandesos-, que fan que anar de càmping sigui una opció cada vegada amb més adeptes locals i ajudin a canviar la percepció tradicional negativa d’aquesta forma de turisme.

Font: Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador
Camping Aquarius

Copyright 2006 - 2011 · SantPerePescador.com · Emporda Disseny Web · Avís Legal · Anuncia't · Contacte
SantPerePescador.cat no te cap vinculació amb l'Ajuntament de Sant Pere Pescador